Директорът на Здравната инвестиционна компания, която отговаря за , е освободен.

...
Директорът на Здравната инвестиционна компания, която отговаря за , е освободен.
Коментари Харесай

Заради бавене на детската болница: Освободиха директора на Здравната инвестиционна компания

Директорът на Здравната капиталова компания, която дава отговор за , е освободен. Причината е липса на бистрота и закъснение на работата по националната педиатрия.

Сред нарушаванията, установени от здравното министерство са:
неправомерно закъснение в сключването на контракта за разрушение на градежите на терена за педиатрията; необосновано разходване на суми за юридически услуги; неизпълнение на решението на Народното събрание за даване на проект за ускорено създаване на Националната детска болница.
Длъжността му краткотрайно ще се извършва от доктор Влатко Глигоров, който е гинеколог. От здравното министерство показват, че той има богат опит в спешния мениджмънт.

Досегашният шеф Николай Борисов съобщи, че няма да разяснява.

Няма проблем с терена на бъдещата държавна детска болница, стана ясно след среща сред служебния здравен министър и Обществения съвет за създаване на държавна педиатрия. Те се схванаха редом да се движат всички процеси по градежа на новата болница.

„ Имаше известно закъснение, само че до края на месеца би трябвало да стартира разрушаването, обезпечен е достъпът на тежката техника, която да влезе на терен и да се стартира работа “, съобщи проф. Иван Литвиненко, предс. на Оценка за съвместимост за Национална детска болница.

От публичния съвет упорстват да се дефинира статута на педиатрията, както и да се направи разбор за превоза и достъпа до бъдещата постройка. Търси се решение и за фрагментите, които ще се грижат за децата в Националната детска болница.

От Министерство на здравеопазването са уверили, че ще провиснал 15 милиона лв., с цел да насърчат младите лекари да се насочат към педиатрични специалности, които са дефицитни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР